Vier avonden bij 37PK over de intellectuele nalatenschap van Seth Siegelaub (1941-2013) en zijn betekenis voor de hedendaagse kunst en cultuur.

SPEAKING OF prints and paterns

Over communicatie, textiel en de nalatenschap van Seth Siegelaub 
met een preformance van Eva Pel en Isfrid Siljehaug en met als gastkunstenaar Annesas Appel

Hoe ontstond Siegelaub’s belangstelling voor Perzische tapijten en historische textiel? Wat waren zijn achterliggende motieven? Maar vooral ook: welke lijnen zijn er te trekken tussen zijn geschiedenis en kunstenaars in de huidige tijd, die zich bezighouden met textiel en met patronen?
Boven: Introductie door Martijn Lucas Smit _Lucas Hoeben.
Onder: Voordracht over het Speaking Of atelierbezoek van Lucas Hoeben en Eva Pel bij de kunstenaar door Karla Hoeben_Lucas HoebenSPEAKING OF de ruimte / de toonzaal

Over de tentoonstelling en de tentoonstellingsruimte en de nalatenschap van Seth Siegelaub
met een preformance van Eva Pel en met als gastkunstenaar
Karien Beijers


Op deze tweede avond staan Siegelaub’s verregaande experimenten met het concept tentoonstellen centraal. Er worden op de avond lijnen getrokken van Siegelaub’s tentoonstellingsexperimenten naar kunstenaars in de huidige tijd, die zich bezighouden met het tentoonstellen als medium op zich. Gastkunstenaar is Karien Beijers, die ingaat op hoe ruimte binnen haar werk dient als materiaal.


Boven: Preformance van Eva Pel waarbij zij delen van interviews met Seth Siegelaub voordraagt. Op de achtergrond Adrien Piper die op strikte instructies bezoekers in de galerie van seth Siegelaub ontving en geïntereseerden telefonisch te woord stond. 
Onder: Karien Beijers over haar fascinatie voor ruimte en architectuur.

_____Dit project is ondersteund door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie
en Cultuurstimuleringsfonds Gemeente Haarlem

___


 


2021